Familieopstellingen

Vind je plek

Familieopstelling door Margreet van Steijn

Wat is een familieopstelling? 

In een opstelling is oog voor het hele web waarmee alle personen en gebeurtenissen in jouw familiesysteem van herkomst verbonden zijn en het effect daarvan op jouw verleden, heden en toekomst. Het aannemen van jouw plek daarin geeft je kracht.

Je familie is het eerste systeem waarin je hebt moeten functioneren. Daar ontstaan vaak patronen die je de rest van je leven meeneemt. Deze patronen kunnen je veel brengen, maar ze kunnen je ook belemmeren. Loop je keer op keer tegen dezelfde problemen aan, privé of op je werk, en wil je dat doorbreken? 

Een familieopstelling maakt de patronen en dynamieken die onbewust in de diepte in jouw familiesysteem spelen zichtbaar. Dit inzicht maakt dat je je van deze patronen los kan maken en ze beter hanteerbaar zijn in je dagelijkse leven. Bij je opstelling ga je ook ervaren hoe het is om op jouw eigen plek te staan in je familiesysteem. Op die plek gaat het leven makkelijker voor je stromen. En zo voorkom je ook dat je deze patronen weer doorgeeft aan volgende generaties.

Voor wie is een familieopstelling? 

  • Voor iedereen die last heeft van belemmerende patronen die zo moeilijk te doorbreken zijn
    Bijvoorbeeld altijd te veel verantwoordelijkheid op je nemen, moeilijk om relaties te vinden of vast te houden, je ongelukkig voelen terwijl je toch eigenlijk alles hebt, burn-out klachten, moeite met autoriteit
  • Ook als je als leider of in je werk regelmatig tegen dezelfde patronen aanloopt kan het zinvol zijn om een familieopstelling te doen. Patronen uit je systeem van herkomst neem je vaak mee je verdere leven in.

Hoe gaat een familieopstelling in zijn werk?

Je kunt aan een opstellingendag deelnemen als vraaginbrenger of als representant. Loop je zelf tegen een patroon of vraag aan, schrijf je dan in als vraaginbrenger. En als je tijdens een opstellingendag ten dienste wilt staan van het proces, schrijf je dan in als representant. Dan kun je gevraagd worden als representant voor bijvoorbeeld vader of oma van de vraaginbrenger. Vaak zijn je representantsrollen ook heel inzichtvol voor jou.

Bij een familieopstellingendag is je eigen familie niet aanwezig. Elke deelnemer aan de dag kan worden gevraagd om bepaalde leden van je familie te representeren. Het mooie is dat iedereen in staat is exact te voelen wat er in de onderstroom speelt. Aan de hand van wat zichtbaar wordt in de opstelling wordt duidelijk hoe de stroming is in jouw familie en hoe het beter kan gaan stromen. Margreet creëert altijd een veilige en warme bedding tijdens de dag.

It runs in the family

De Fontein - systemisch coach, opsteller en bestseller auteur
Els van Steijn

Margreet beschikt over een natuurlijke aanleg voor het begeleiden van opstellingen. It runs in the family… Met haar fijngevoeligheid weet ze de essentie te raken en zichtbaar te maken, waardoor duidelijk wordt hoe een mens of organisatie systemisch is belast. Na de diagnose helpt ze je om effectieve volgende stappen te zetten, zodat potentieel kan stromen. Elke client met welke vraag dan ook is in zeer goede en veilige handen bij haar.

Life-changing en veilig

Suzanne Knaap

Afgelopen week bij Margreet een prachtige opstelling gedaan als vraag-inbrenger. Voor mij persoonlijk een intense en heel bijzondere ervaring. Het voelt nu al als life-changing. Alle credits voor jou Margreet. Met jouw mooie persoonlijkheid creëer je vanuit nature een hele fijne en vooral veilige omgeving. Dat voelt heel fijn en warm en is essentieel om de fontein optimaal te laten stromen. De ervaringen die jij zowel zakelijk als privé meeneemt, maakt dat deze dag zeer professioneel begeleid was.

Boek jouw familieopstelling

Margreet begeleidt familieopstellingen via Els van Steijn De Fontein. De inschrijving verloopt via elsvansteijn.nl. Voor inschrijven kun je doorklikken op de betreffende data.

Bekijk agenda
Bekijk agenda

Waarmee kan Margreet je helpen?

Organisatieopstellingen

Ontdek in een halve dag wat er in de diepte speelt in je organisatie

Leer uit de onderstroom
Leer uit de onderstroom

De merkessentie van je organisatie

Her-ontdek waarom je op aarde bent als organisatie, hoe ben je succesvol van betekenis?

Bouw een merk van betekenis
Bouw een merk van betekenis

Jouw persoonlijke essentie

Welke unieke bijdrage lever jij zelf aan de wereld?

Ontdek jouw unieke essentie
Ontdek jouw unieke essentie